Üzemorvos

Évente egyszer nálunk is kötelező ellátogatni a foglalkozási egészségügyi rendelőbe, hogy az orvos kiállítson egy papírt az alkalmasságról. Megvizsgálja a látást, megméri a vérnyomást, meghallgatja a hátat, mellkast és néha-néha ekg-t is csinál. Na, nekem pont most járt le, így el is ballagtam a doktornőhöz, aki azt a nagyon okos, és tájékozottságát bizonyító kérdést bírta feltenni, hogy a műtét előtt volt-e ekg? Meg még azt is, hogy akkor most az egyik mellem kisebb lett, mint a másik?

blood-pressure-1006791_340.jpg

Ha én egészségügyi miniszter lennék, az lenne az első, hogy megszüntetném ezt az üzemorvosi kötelezőséget. Helyette, a háziorvostól kellene hozni igazolást, hogy a munkavállaló alkalmas-e. A pénzt is a háziorvos kapná érte. Mert annak, hogy sok pénzért, a másra alkalmatlan orvosok igazoljanak alkalmasságot, semmi értelme.

Az automata vérnyomásmérő zsinórja háromszor volt megcsavarodva, amikor mért. Most tényleg, ennek mi értelme van? Na és mit mond, amikor kifelé megyek rendelőből? Na mit? "Hát, csak fel a fejjel!" - Menj Te is a...

Mindezen túl, engem egy hónappal ezelőtt tetőtől-talpig kivizsgáltak, komoly helyen, komoly orvosok. Minek szórakozunk itt egymás idejével, és a cég pénzével?