Herceptin 13.

lista.png58-dik tűszúrással bement a 13. Herceptin injekció. Minden a szokásos menetrend szerint alakult. Csak vittem magammal egy listát, el ne felejtsek valamit. Például receptet íratni, mert fogyóban a gyógyszerem. Elkérni a beutalókat, hármat is, laborra, hasi ultrahangra és mellkas röntgenre, megkérdezni, hogy kapjak-e influenza elleni védőoltást, illetve véleményt kérni a D-vitamin szedésről. 

Az influenza elleni védőoltásra azt mondta, hogy rám bízza. Nem ellenjavallt, csak a kemoterápia alatt. De valahogy az volt az érzésem, hogy nem igazán pártolja. Nem mondott semmi ilyet, de ez volt az érzésem. 

A D-vitaminra viszont szerinte is szükség lehet. Mondtam, hogy a háziorvos 3200 NE-t akar felírni. Erre, hogy előtte kéne csináltatni egy vérvizsgálatot, megnézni a D-vitamin szintet, mert lehet, hogy szükség van ennyire, de lehet, hogy nem. Viszont az intézetben nem tudnak ilyen vizsgálatot végezni. Megkérdeztem orvos barátnőmet, mi a véleménye. Szerinte is sok ez, elég lenne naponta kétszer ezer NE. Szerintem a helyi rendelőben sem tudnak D-vitamin szintet mérni. Majd megkérdezem. Vagy csak nem szedek be annyit, és kész. Esetleg csak kétnaponta.