Életmód tanácsok

Az egészséggel foglalkozó weblapok számtalan tanácsot adnak, hogyan lehet könnyedén átvészelni a változókort. Lássunk néhányat, és azt is, mennyit érnek.

1./ Kerüljük a fűszeres ételeket – oké, ezt könnyedén betartom, sosem szerettem a fűszeres ételeket, beleértve az indiai, kínai és hasonló konyhákat. Sőt, bizonyos fűszereket ki nem állhatok, mint például a koriander vagy a curry. Ha picit csípős az még elmegy, de erőset nem eszem. Szóval ez betartva.

2./ Ne dohányozzon – Nem dohányzom.

3./ Ne igyon alkoholt – Hát, ezt igazán sajnálom, de szintén betartom. Amióta ugyanis tart ez a változókor egyszerűen nem bírok inni. Kifejezetten rosszul vagyok a legkisebb alkoholtól is. Pedig szeretnék néha egy jó hideg rozét meginni egy hangulatos kerthelyiségben a barátnőkkel. De nem megy. Így hát legnagyobb sajnálatomra, de ezt tanácsot is kipipálhatjuk.

4./ Étkezzen egészségesen, sok zöldség, gyümölcs – Betartva. Kiegészítve azzal, hogy erősen kerülöm a cukrot is. Kénytelen vagyok, mivel hízásnak indultam. Semmi édesség. Még csoki se. Szegény én!

5./ Mozogjon sokat – Ezen nyilván lehetne még mit javítanom. Bár gyalog járok és rendszeresen úszom is.

Na, van még valami ötletetek? Mert ez eddig nem jött be, egy jottányit sem javult a helyzet.

6./ Kerülje a stresszt – Bravó! Ez a mondat általában akkor hangzik el, amikor nincs jobb ötletük. Próbálok nem stresszelni, de ez nem igazán tőlem függ. A klimax önmagában hordozza a stresszt. Az ingerlékenység jön vele együtt, és a számból kiszaladó ingerült kérdésekre és válaszokra csakis rossz reakciók jöhetnek, és máris nyakig ülünk egy stresszes helyzetben.

7./ Gondolkodjon pozitívan – a leghülyébb tanács mind közül!

Én csak egy tanácsot adok: ne olvasgassanak weblapokat tanácsokkal a könnyű változókorról. Csak felbosszantják magukat, hasznuk meg semmi. 

libido.jpgDe a legszebb tanács még hátravan, ez arról szól, hogy

8./ Legyen jó szexuális életünk, és ha nincs is kedvünk hozzá, teremtsünk meghitt, romantikus hangulatot, például gyertyafénnyel. Értik, ugye? Amikor a libidó nulla, sőt, negatív tartományban van, gyötör a klimax, többet sírunk, mint nevetünk… Ha-ha-ha! Csak egy ostoba, húszéves liba írhatja ezt le, aki elhiszi, hogy a gyertyafény a megoldás. Meg kéne tiltani, hogy ötven alatti nő bármit írjon a klimaxról! Kizárólag nehéz változókoron átesett nők írhatnának erről a témáról, az hiteles lenne.