Kellemetlen mondatok

Ha az ember lánya azt gondolná, hogy a szabálytalan ciklus legizgalmasabb része, amikor késik, hatalmasat téved. Az egyik "legizgalmasabb" rész az, amikor nem múlik el. Hetedik nap, már vége kellene lennie. Nyolcadik: még mindig. Kilencedik: maszatolás. Tizedik: maszatolás és így tovább 21 napig. A kilencedik napon megszületik a döntés, nőgyógyászhoz kell menni, mert ez nagyon nincs rendben így. Íme a példa, amikor az "állítólagos" klimaxos tünetek nagyon is egzakt formát öltenek.

Vannak mondatok, amiket sosem szerettél volna hallani, de erre csak akkor jössz rá, amikor elhangzanak. Az első ilyen mondatot a szemészorvos diktálta a lelethez: "Az erek állapota korának megfelelő.". Értitek? Már nem jó, vagy normális, hanem korának megfelelő. Szóval, van korom. Sőt! Koros lettem. A második mondat a kozmetikusnál hangzott el, csupa jóindulatból: "Ma dupla adag ránctalanítót teszek rád." Hát.. köszi!

A harmadik mondat akkor hangzott el, amikor a magánrendelésen hiába hívtam a nőgyógyászomat, akihez évtizedek óta járok. A telefont senki nem vette fel, se rendelési időben, se utána. Hívtam hát az intézetet, ahol dolgozik. Ekkor jött az a bizonyos mondat a telefonközpontostól: "Ó, a Főorvos úr a múlt hónapban nyugdíjba ment." 

Az első sokk után a segítőkész központos ajánl egy másik orvost, akihez be is jelentkezem, két hét múlva már fogad is. Ilyenkor elég hosszú az a két hét. De valahogy eltelik, és néhány nappal a vizsgálat előtt végre eláll a vérzés.

orvos.jpg

Természetesen vizsgálatok sora következik: citológia, ultrahang, tumormarkerek, stb. Végül némi fellélegzés, csak egy kis mióma és egy petefészek ciszta. De a jövőben félévente kell járni kontrollra. Ez minden alkalommal egynapos program, reggel beülök a rendelő előtti folyosóra és leghamarabb délben, de inkább kettő körül végzek. Nem panaszkodom és türelmes vagyok. Tudom, hogy hálás lehetek a jó Istennek, amiért csak ilyen problémáim vannak.

Címkék: ciszta mióma