Leletek

office-620822_340.jpgDél körül már megvolt a reggeli vérvétel lelete. Négy eltérés van, egyik sem jelentős. A triglicerid magasabb, de az a gyógyszer mellékhatása. Hiába eszem a Omega 3-6-9-eket. A cukor egy ici-picit magasabb a felső határnál, ami azért esik rosszul, mert nagyon vigyáztam az utóbbi időben, se egy szem csoki, se narancslé, se péksüti vagy fehér kenyér. A védő koleszterin kevesebb, ez egész életemben kevesebb volt a kelleténél, és még valami a vérhez kapcsolódó is kevesebb egy picit. Szóval, alapvetően jó. Igaz, úgy tűnik, a kerületi egészségügyben spórolnak, mert alig néznek valamit. Például húgysavat, magnéziumot, kalciumot nem néznek.  Egy oldalra ráfér az egész a vizeletlaborral együtt. Korábban kétoldalas volt a lelet. De nem baj, jövő hónapban úgyis csináltatnak a kórházban is.

Délben elkezdtem hívogatni a nőgyógyászt a tumormarker eredmények miatt. Először nem vették fel. Aztán felvették, de megkértek, hogy tíz perc múlva telefonáljak újra. Akkor megint nem vették fel egy darabig. Végül az orvossal nem is sikerült beszélnem, csak a nővérrel. Ne izguljak mondta, ezek csak enyhén emelkedett értékek, ilyenkor szoktak képalkotó vizsgálatot kérni és mivel márciusra már van erre időpontom, egyelőre nem kell csinálni semmit. 

A Dokinak meg elhagyta a száját a "Fel a fejjel" frázis, meg hogy ő teljes mellszélességgel mellettem áll. Aztán elutazott síelni és még csak fel sem hívott, hogy na mi van veled. Szívesen elküldeném az anyjába, ha nem kedveltem volta az anyját, meg is tenném.